032 041 9036

Gebakken klinkers

Gebakken klinkers hebben een lange levensduur en geven uw huis en tuin een warme uitstraling. Zowel oud als nieuw gebakken klinkers zijn uitermate geschikt voor paadjes, terrassen en opritten. Oud gebakken klinkers hebben een historisch karakter en zijn vaak wel meer dan 75 jaar oud. Nieuw gebakken klinkers zijn daarentegen strak en identiek aan elkaar. Deze worden dagelijks volop geproduceerd in Nederlandse steenfabrieken. Bij De Stenen Man koopt u gemakkelijk via de webshop oud gebakken klinkers of nieuw gebakken klinkers.

 

Oud gebakken klinkers

Nieuw gebakken klinkers

Bestrating van De Stenen Man

  • Gebakken klinkers vanaf € 15,- per m²
  • Binnen 3 dagen geleverd (indien op voorraad)
  • Altijd veilig verpakt en geleverd op pallets

Gebakken klinkers kopen

Om gebakken klinkers te kopen via de webshop van de Stenen Man, selecteert u in het onderstaande schema een gebakken klinker die past bij uw huis en doel. Kies bijvoorbeeld voor oud gebakken klinkers, waaltjes of nieuwe keiformaat klinkers. Voor meer informatie over legverbanden, kleuren en toepassingsgebieden van de waaltjes, klikt u op i. Ook voor passend advies staan we u graag te woord. Bel ons via 06-54258393 of vul het contactformulier in.

 

Neem direct contact op

 

Onze oud gebakken klinkers

Oud gebakken klinkers hebben een warm en karakteristiek uiterlijk. De bestrating is namelijk decennialang gebruikt en heeft de tand des tijds doorstaan. Zo heeft iedere gebakken klinker een kenmerkende slijtlaag. Oude straatjes en pleinen kopen wij op, waarna de klinkers op ons opslagterrein gesorteerd, opgestapeld en verpakt worden. Bij De Stenen Man vindt u oude waaltjes opgedeeld in diverse soorten, kleurnuances en afmetingen.

Vanaf prijs Beschikbare kleuren Geschikt voor B x L x H Aanbevolen verbanden i
oud gebakken klinkers Waalformaat breuk genuanceerd
Oud gebakken waaltjes
€ 25,00 per m² Donker
Rood
Bruin
Bruingenuanceerd
Bontgenuanceerd
Looppaden
terras
oprit
5 x 20 x 9 cm Halfsteens
Oud gebakken gezaagde waaltjes
Oud gebakken gezaagde waaltjes
€ 31,00 per m² Bontgenuanceerd
Bruingenuanceerd
Looppaden
terras
oprit
5 x 20 x 8,5 cm Halfsteens
Elleboog
Oud gebakken dikformaat
Oud gebakken dikformaat
€ 17,50 per m² Geelgenuanceerd
Bontgenuanceerd
Rood/paars
Rood/bruin
Looppaden
Terrassen
Trottoirs
7 x 20 x 9 cm Halfsteens
Elleboog
Visgraat
Oud gebakken keiformaat
Oud gebakken keiformaat
€ 15,00 per m² Bontgenuanceerd
Roodgenuanceerd
Rood/paars
Rood/bruin
Opritten
Parkeerplaats
10 x 20 x 9 cm Halfsteens
Elleboog
Visgraat
Oud gebakken IJsselformaat
Oud gebakken IJsselformaat
€ 90,00 per m² Appelbloesem Looppaden 4 x 15 x 6 cm Halfsteens
Oud gebakken Rijnformaat
Oud gebakken Rijnformaat
€ 121,00 per m² Rood/paars/blauw genuanceerd Looppaden 4 x 16 x 6 cm Halfsteens
Scoriabrick gebakken klinkers
Scoriabrick gebakken klinkers
€ 90,00 per m² Blauw/grijs Opritten
Parkeerplaats
10,5 x 21 x 9 cm Halfsteens
Elleboog

Onze nieuw gebakken klinkers

Nieuwe klinkers worden dagelijks gebakken in de beste steenfabrieken van Nederland. De rivierklei waaruit de straatstenen worden gevormd, zorgen voor een strakke en unieke uitstraling. De nieuw gebakken klinkers zijn slijt- en kleurvast. Door het relatief gladde oppervlak hechten vuil, mos en algen zich moeilijk aan de stenen. De klinkers gaan hierdoor levenslang mee en vormen dus een zeer duurzaam product. Door het natuurlijke slijtageproces worden de nieuwe klinkers na verloop van tijd alleen maar mooier en warmer. Ook de nieuw gebakken klinkers zijn bij De Stenen Man opgedeeld in verschillende soorten.

Vanaf prijs Beschikbare kleuren Geschikt voor B x L x H Aanbevolen verbandeni
Nieuw gebakken waaltjes
Nieuw gebakken waaltjes
€ 25,00 per m² Bontgenuanceerd
Geel
Rood
Bruin/terra
Geelgenuanceerd
Roodgenuanceerd
Bruin/terranuance
Donker
Looppaden 5 x 20 x 6,5 cm Halfsteens
Elleboog
Nieuw gebakken dikformaat
Nieuw gebakken dikformaat
€ 35,50 per m² Grijs/rood genuanceerd
Rood/bruin/paars bont
Rood/blauw
Looppaden
Terrassen
Trottoirs
6,5 x 20 x 6,5 cm Halfsteens
Elleboog
Nieuw gebakken keiformaat
Nieuw gebakken keiformaat
€ 33,50 per m² Rood
Bruin
Terra
Bontgenuanceerd
Looppaden
Terrassen
Opritten
Parkeerplaatsen
7 x 20 x 10 cm Elleboog
Visgraat
Eigen merk gebakken klinkers
Eigen merk gebakken klinkers
€ 25,95 per m² Grijs
Bont
Rood/bruin genuanceerd
Looppaden
Terrassen
Oprit
5 x 20 x 6,5 cm Halfsteens
Elleboog
Visgraat

Legverbanden

Gebakken klinkers kunt u in verschillende patronen leggen. Zo kunt u kiezen uit bijvoorbeeld:

Getrommelde waaltjes in elleboogverband

Elleboogverband

Dit verband verschilt met het visgraatverband slechts op een vlak: de stenen worden onder een hoek van 90 graden gelegd in plaats van onder 45 graden. Hierdoor ontstaat een mooi sierverband, zodat de zichtlijnen van de tuin zowel in de breedte als diepte worden versterkt. Het elleboogverband is daardoor zeer goed toepasbaar voor looppaden, terrassen en parkeerplaatsen.

Elk patroon heeft een ander voordeel. We kunnen u adviseren over de verschillende patronen en verschillende klinkers. Tevens hebben we in de loop der jaren een groot netwerk van stratenmakers opgebouwd, zodat uw gekochte bestrating ook op een kwalitatieve manier kan worden gelegd.

 

 

 

 

Nieuw gebakken klinkers in visgraat

Visgraatverband

Bij dit verband (ook wel keperverband genoemd) liggen de waaltjes onder een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar. Het is een veel sterker verband dan halfsteens, omdat de klinkers beter opgesloten zitten. Een visgraat wordt vaak toegepast met een maatvaste steen die bedoeld is voor een oprit, carport of parkeerplaats. Nadeel van een visgraatverband is dat u wel wat meer knipwerk te doen heeft, omdat u de kanten van de bestrating met schuin geknipte stenen moet opvullen.

 

 

 

 

Oude waaltjes in halfsteensverband

Halfsteenverband

Dit verband zorgt ervoor dat de klinkers per rij een halve steen verspringen. Deze techniek wordt vaak in combinatie met oud gebakken klinkers gebruikt. Dat komt omdat deze klinkers nooit helemaal maatvast zijn. Van de drie verbanden is dit het zwakste verband en daarom minder geschikt voor opritten en parkeerplaatsen.

 

Neem direct contact op

 

Beschikbare klinkers

Ieder soort gebakken klinker heeft een andere formaat. Overigens kunnen de klinkers van hetzelfde soort onderling afwijken. Zeker bij oud gebakken klinkers is dat vaak het geval, omdat deze klinkers vroeger met de hand werden gebakken. Bij De Stenen Man vindt u de volgende klinkers:

 

Dikformaat klinkers

Met een dikformaat worden klinkers bedoeld die 7 centimeter breed zijn en een hoogte meten tussen de 6 en 9 centimeter. Vaak is de lengte van de steen rond de 20 centimeter lang. U heeft voor 1 m ongeveer 70 dikformaten nodig. Vanwege de vaste breedte van 7 centimeter worden ze ook wel zevenduimers genoemd.

 

Waalformaat klinkers

Waaltjes of vijfduimers zijn altijd 20 centimeter lang en 5 centimeter breed. De hoogte kan variëren tussen de 5 en 8 centimeter. Er zijn ruwweg 95 waalformaat klinkers nodig voor het bestraten van een vierkante meter.

 

Keiformaat klinkers

Gebakken klinkers kunnen ook worden geleverd in het keiformaat (tienduimers). Deze straatstenen hebben een lengte van 20 centimeter en een breedte van 10 centimeter. Ook hier varieert de hoogte tussen de 5 en 8 centimeter. Voor een vierkante meter gebruikt u 48 keiformaten.

 

IJsselformaat klinkers

Deze ambachtelijke steen meet 18,5 centimeter lang en 4,5 centimeter breed. De hoogte van de ijsselformaat klinker ligt rond de 7 centimeter. U dient ongeveer 150 klinkers aan te schaffen voor het leggen van een vierkante meter.

 

Rijnformaat klinkers

Dit antieke en zeer zeldzame gebakken klinkertje heeft een lengte van 16 centimeter en een breedte van ca. 4 centimeter. De hoogte van een ‘rijntje’ meet een zestal centimeters. Voor het bestraten van een vierkante meter gebruikt u rond de 145 stenen.

 

Scoriabricks

Deze maatvaste, onverwoestbare gebakken scoriabrick klinkers hebben een lengte van 21 centimeter, een hoogte van 9 centimeter en een breedte van 10,5 centimeter. U heeft 46 stuks nodig om een vierkante meter te leggen.

Heeft u vragen over de soorten gebakken klinkers? Vul dan het contactformulier in of bel naar 06 54 25 83 93.

 

De kwaliteit en afwerking van de klinkers

Bij het kopen van gebakken klinkers in onze webshop, komt u allerlei termen rond de afwerking van onze stenen tegen. Zo kunnen gebakken klinkers onder andere de volgende afwerkingen of kwaliteit hebben:

 

Hard gebakken

Een hard gebakken klinker betekent dat de klinker op een hoge temperatuur is gebakken. Door deze hoge temperatuur verliest de steen veel vocht, waardoor de steen harder en dichter van structuur wordt. Een hard gebakken klinker kan tevens veel minder water opnemen. Algen en mos hechten daardoor veel minder goed. Overigens kunt u de hardheid van een klinker ‘meten’ door ze tegen elkaar te tikken. Hoe harder de klinker, hoe hoger het geluid.

 

Maatvast

Het kan bij gebakken klinkers voorkomen dat de voorgeschreven maten niet helemaal overeenkomen. Omdat het een natuurproduct betreft, kan het zijn dat deze niet ‘maatvast’ is. Echter, ze krijgen daardoor wel de charme en authentieke uitstraling. De nieuw gebakken klinkers die u koopt bij De Stenen Man worden machinaal geproduceerd, waardoor deze wél maatvast zijn.

 

Getrommelde klinkers

Nieuw gebakken klinkers worden vaak getrommeld om ze zo kunstmatig ouder te laten lijken. Door het trommelen raakt de steen de scherpe randen kwijt en behoudt het toch de kwaliteit van een nieuwe klinker.

 

Bezande en onbezande klinkers

Bezande klinkers worden gebakken met een dun laagje zand. Hierdoor ontstaat op de steen een mat oppervlak, tegenover de natuurlijke glans van een onbezande(zonder laagje zand gebakken) klinker. In kwaliteit is er geen verschil, in uitstraling wel.

 

Een genuanceerde kleur

Een gebakken klinker kan een genuanceerde kleur hebben. Dat betekent dat de steen geen effen kleur heeft, maar juist meerdere tinten.

 

Strengpers

Een strengpers is traditionele machine die wordt gebruikt bij de productie van authentieke gebakken bestrating. De machine perst de natte klei door een mal, waardoor een lange rij (streng) klei ontstaat. Vervolgens wordt deze streng op een juiste afstand doorgesneden en krijgen de stenen de juiste vorm. Vervolgens wordt de klei op een hoge temperatuur gebakken, met een traditioneel gebakken klinker als resultaat.

 

Duurzame bestrating

Gebakken klinkers worden vervaardigd uit rivierklei, die steeds weer door de natuur kan worden aangemaakt. Een gebakken klinker is daarom een zeer milieuvriendelijk product met een eigen identiteit en kleur. Zeker bij oud gebakken klinkers is dit het geval, aangezien deze gebakken zijn met behulp van hout- of kolengestookte ovens. Deze ovens konden onmogelijk op eenzelfde temperatuur gehouden worden, waardoor iedere klinker een eigen kleurschakering kreeg.

 

Keramische tegels

Gebakken klinkers toch niet helemaal uw ding? De Stenen Man heeft ook een ruim assortiment keramische tegels. Onze keramische tuintegels zijn 3 cm dik en zijn verkrijgbaar in diverse structuren, kleuren en materialen.

 

Gebakken klinkers kopen bij De Stenen Man

Bij De Stenen Man kunt u gemakkelijk en snel gebakken klinkers kopen. Onze nieuw gebakken klinkers kunnen in allerlei afwerkingen en kleuren worden geleverd. Wanneer u oud gebakken klinkers koopt via onze webshop, koopt u ook écht oude klinkers. Sommige van onze gebakken klinkers zijn namelijk meer dan 75 jaar oud. Heeft u vragen over onze gebakken klinkers of wilt u graag een afspraak maken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via 06 54 25 83 93 of vul het contactformulier in.

Over De Stenen Man

Op het gebied van bestrating is ontzettend veel te vinden. De Stenen Man heeft zich gespecialiseerd in (oude) hard gebakken klinkers, keramische tuintegels en aanverwant bestratingsmateriaal. Mede met behulp van deze site kunnen we u een eerste impressie geven van de schitterende mogelijkheden die er voor u bestaan.

Heeft u nog vragen, bel / mail of kom geheel vrijblijvend kijken!

Tot ziens, De Stenen Man

Contact

De Stenen Man

Talingweg 100

8218 NX Lelystad

 

032 041 9036

info@destenenman.nl